Yüksek verimli ve iri taneli olarak; yüksek verimli mahsül sağlamaktadır.
Önceden sürülmüş ya da bellenmiş olan toprak; tırmık veya benzeri bir alet yardımı ile toprağı ekim yapılabilecek bir hale getirilir.
Ekim yapılacak alan ihtiyaca göre gübrelenir ve son olarak keseksiz düzgün bir toprak yüzeyi oluşturulur.
Kereviz en iyi nemli, kışları ılık, yazları fazla sıcak ve kurak geçmeyen yerlerde daha verimli olarak yetiştirilebilir.
Kereviz yetiştirilme sıcaklığı 15 – 20 °C arasındadır. 30 °C’ den sonra ki sıcaklıklardan hoşlanmaz.
İlkbaharda ki geç donlardan etkilenir.
Suyun azaldığı yerlerde yetiştirme süresi uzar, verim düşer ve yumrular istenilen büyüklüğe ulaşamaz.
Doğrudan tohumdan ya da fideden üretim yapılabilir.
Nemli toprağa ekim yapmak tohumun hızla çimlenmesini sağlar.
Özellikle yüzlek ekilen küçük taneli tohumları ekildiği yerlerinden hareket ettirebilecek tazyikli sulama yapılmamalıdır ve toprak yüzeyinde göllenme oluşturulmamalıdır.
Sıcak havalarda sulama sıklığı arttırılmalı, toprağın nemli kalmasına özen gösterilmelidir.
Yabancı ot ve zararlılarla ile mücadele edilmelidir.
Kök Kereviz Genel Özellikler;
EKİM/DİKİM ARALIĞI SIRA ARASI (cm): 60
SIRA ÜZERİ (cm): 20
1 DEKAR İÇİN TOHUM MİKTARI DİREKT EKİM (gr): 150
Açık tarla yetiştiriciliğine uygun kök kerevizdir.
Genellikle yumrusu için ekilse de yeşili kısmı da kullanılır.
Yumrular yuvarlağa yakın, hafif basıktır.
Kabuk rengi krem, içi sıkı ve beyazdır.
Taze tüketim ve sanayiye uygundur.
Henüz bir değerlendirme yok.